Логістика та експорт через Польщу — збільшення пропускної спроможності пунктів перетину кордону

Новини 16.06.2022

У зв'язку з подіями останніх місяців логістичні ланцюги переорієнтувалися на захід України, а тому в рази зросло навантаження на прикордонні переходи на межі з Польщею. Зараз на окремих ділянках кордону черги розтягнуті на відстань від 3 до 25 км, а час перетину межі становить 3-4 дні в одну сторону. Саме тому одним із ключових питань для українського бізнесу та економіки стало налагодження логістики з Польщею й покращення пропускної спроможності пунктів перетину кордону. 

Тож новина про розширення прикордонних переходів, що межують з Польщею, викликала значний резонанс у логістичній сфері. Першим кроком до його реалізації стало укладення двостороннього договору щодо Краковця. Останній — один із ключових автомобільних пропускних пунктів через державний кордон України на межі з Польщею. 

І ось що планується зробити для його модернізації:

  • побудувати додаткові смуги, призначені для пересування вантажівок;
  • збільшити кількість зон огляду товарів;
  • забезпечити необхідну кількість прикордонників та митників.

Все це дозволить суттєво збільшити пропускну спроможність пункту: за деякими прогнозами вона зросте на 15-20%, а інші джерела прогнозують покращення товаропотоку навіть до 50%. Роботи по модернізації уже розпочалися, і планується, що вони триватимуть від декількох тижнів до кількох місяців.

Для UTEC Logistics скорочення термінів, за які клієнти отримають свої вантажі, — одна із першочергових задач. Тому ми не просто позитивно відреагували на новину, а й маємо що додати. 

«Зараз ми готуємося до розподілу потоків між аеропортами Варшави та Франкфурта для зниження транзитного часу, оскільки аеропорт Варшави дуже завантажений через наплив українських вантажів», — говорить операційний директор компанії Артем Мороз. 

Тож сподіваємося на швидке покращення товаропотоку та відсутність тривалих черг в обидві сторони між ЄС та Україною. І всіма зусиллями сприяємо розв'язанню цієї проблеми!