Криза на кордоні Польщі та України: Блокада пропусків і альтернативні маршрути

Новини 27.11.2023

Напруження на кордоні між Польщею та Україною поглиблюється з кожним днем. З початку блокади, ініційованої поляками на чотирьох найбільших пунктах пропуску 6 листопада, вантажівки тижнями стоять у багатокілометрових чергах. У зв'язку з цим перевізники вибирають альтернативний маршрут через Словаччину, який суттєво здорожчує доставку товарів.

На сьогодні понад три тисячі вантажівок залишаються заблокованими у трьох напрямках. Страйкарі пропускають лише кілька вантажівок на годину, чого, звісно, не вистачає для розв'язання проблеми інтенсивності руху.

У зв'язку з цими новинами, хочемо відзначити, що компанія UTEC Logistics вже знайшла вихід із ситуації. Ми перейшли на використання авто вантажністю до 7,5 тонн, які можуть проїхати через менші пункти пропуску. Завдяки цьому ми успішно доставляємо товари протягом 20 днів.

Операційний директор UTEC Logistics, Артем Мороз так прокоментував дану ситуацію: «Враховуючи підвищення цін на перевезення, довгі терміни очікування на кордоні та затримки з доставкою, першочергова задача для нас, як клієнтоорієнтованої компанії, — мінімізація затримок та додаткових витрат для клієнтів.

Ми розуміємо, що криза на кордоні може затягнутися, оскільки страйк перевізників погоджено до кінця року, тому вже сьогодні робимо все можливе для оптимізації витрат та термінів доставки, аби продовжувати надавати якісні послуги нашим клієнтам. Зокрема, повний перехід на перевезення малотоннажними вантажівками для тих замовлень, які можливо доставити таким транспортом».