Китайські торгові майданчики для оптового постачання

Новини 12.01.2023

Зміст статті

Переважну більшість товарів, які використовується у повсякденному житті українців, виготовляють заводи Китаю. Доступна ціна та широкий асортимент продукції – головні критерії, що спонукають підприємців шукати постачальників у Піднебесній та компанії, що готові швидко та з гарантією доставити вантажі в Україну.

Постачання з Китаю: особливості співпраці з постачальниками

Законодавство Китаю дозволяє підприємцям, що займаються продажем, працювати у декількох напрямках. Гуртові продажі партій товарів за кордон так само користуються попитом, як і торгівля у роздріб. Серед найбільш поширених варіантів, які обирають підприємці з українських міст можна назвати, як оптові закупівлі.

Такий тип взаємовідносин можна назвати одним з найвигідніших варіантів, бо саме завдяки великим партіям закупівлі можна придбати товари по низьким цінам. Певну економію мають підприємці, що оперують оптовими (гуртовими) партіями, бо замовити контейнер чи пересилку великої кількості товарів завжди вигідно.

Замовлення на китайських торговельних майданчиках можна зробити майже в один клік. Швидкий переказ грошей та гарантії, що надають постачальники, робить бізнес безпечним.

Популярні китайські торговельні майданчики для гуртових покупців

Замовити товари від китайських виробників можна на торговельних майданчиках. Серед багатьох варіантів найулюбленішим в Україні й світі є:

  • Alibaba.com;
  • Taobao;
  • 1688;
  • Made-in-C-hina.

Кожна з названих платформ має свої особливості. Покупці, що мають реєстрацію на цих майданчиках, мають змогу отримувати вигідні пропозиції щодо товарів, асортимент яких цікавив у попередніх замовленнях. Це дозволяє спростити ведення бізнесу та значно скоротити час на пошуки.

Завдяки розвиненій логістиці українські підприємці мають змогу отримати товари з Китаю у максимально короткий термін. Асортимент на майданчиках дозволяє знайти майже все: від одягу та взуття до автомобілів. Високий рівень захисту персональних відомостей про покупця та гарантії отримання товарів, за які сплачено кошти, з кожним днем укріплюють авторитет системи.

Alibaba.com

Alibaba Group на сьогоднішній день дає змогу співпрацювати постачальникам та покупцям зі всього світу. Торговельна система, що об’єднана під назвою Alibaba.com, веде свою успішну діяльність понад 10 років. Користуватися платформою дуже просто.

На сайті Алібаба можна знайти товари не тільки від китайських виробників, що приваблює покупців. Швидкий пошук, можливість оформлення товарів малим та великим оптом та прозора система оплати за придбані товари (включаючи можливість оплати електронною валютою) – головні переваги, про які кажуть постійні покупці.

Ще однією вельми значущою перевагою співпраці з найвідомішим торговельним майданчиком називають велику кількість постачальників. Торгувати в цьому мега інтернет-магазині можуть виробники та їх представники. За даними, що надає компанія, загальна чисельність зареєстрованих користувачів на сайті Alibaba.com вже перевищила 65 мільйонів осіб.

Слід зазначити, що термін «гуртових» закупок на майданчику Алібаба, має досить умовне значення. Гуртом у кожного продавця є різна кількість примірників. Так, при купівлі медичного приладдя або товарів оптовими партіями можуть вважатися заявки на 2 одиниці. У більшості продавців можна зробити замовлення на придбання 5 одиниць товару. Виходячи з цього, треба звертати увагу на пропозиції кожного продавця.

Taobao

Taobao є структурною одиницею мегакомпанії Alibaba Group. Торговельний майданчик зрозумілий та зручний у користуванні. Товари, що представлені на сторінках сайту, можна замовити не тільки гуртовими партіями, а й придбати у роздріб (як на Aliexpress, наприклад).

Наявність гарантій того, що замовлення буде доставлено з Таобао покупцеві, є захист від шахрайства. Згідно з політикою майданчика гроші до моменту отримання придбання будуть заблоковані сервісом. Як тільки покупець отримає замовлення та підтвердить бажання провести оплату, кошти перераховуються на рахунок продавця.

1688

Торговий майданчик 1688 вважається інтернет-магазином для внутрішнього китайського ринку. Замовити товари тут можуть лише жителі Піднебесної. Принцип продажів тут, як і на Таобао чи Алібаба, також спрямований на гурт. При цьому оптом можна вважати купівлю від однієї одиниці.

Покупці знають, що вартість товарів на цьому майданчику значно нижча, ніж на Taobao чи більш відомому Alibaba.com., але здебільшого продавці не бажають торгувати з іноземними замовниками. Причиною тому є законодавство держави, що регулює взаємовідносини між постачальниками та покупцями світу та внутрішнім ринком.

За умови того, що лот буде придбано на 1688 агентом, можна значно скоротити витрати на закуповування та збільшити прибуток від реалізації навіть незважаючи на додаткові витрати на доставку оптової партії з Китаю до України та отримання документів на митниці.

Made-in-China

Портал Made-in-China чимось схожий на 1688. Тут можна замовити товари за вигідними цінами та отримати значну вигоду для бізнесу. Формат співпраці B2B дозволяє швидко оформити угоду та отримати гарантії щодо постачання товарів та захисту грошей.

Платформа дозволяє швидко знайти потрібний товар, а також дає змогу побачити весь асортимент, що пропонується продавцем. Спростити співпрацю з майданчиком також допоможуть посередники, які допоможуть перевірити партію та розібратися з пропозиціями.

Шукати товари на всесвітньо відомих торгових майданчиках – справа не з простих. Допомогти з пошуком потрібних позицій за вигідною для покупця ціною завжди готові фахівці логістичної компанії, яка пропонує швидку доставку оптових партій товарів широкого споживання чартерними рейсами з Китаю.

Ставши клієнтом компанії UTEC Logistics, закуповувати продукцію стане набагато легше. Фахівці допоможуть налагодити спілкування з постачальниками, які не володіють англійською. До того ж замовлення не прийдеться чекати довгий час, бо політика надання послуг клієнтам передбачає пошук найкоротшого шляху пересилки товарів від постачальника у будь-яку точку України. З особливостями співпраці з компанією можна ознайомитися на офіційному сайті.