Тренд на логістичні новини у світі не спадає

Новини 12.04.2021

Два тижні тому всі постили меми про судно, що застрягло в Суецькому каналі. Сьогодні всі говорять про пожежу у Гонконгському аеропорту.

Такі ситуації виникали щороку, просто зараз набувають більшого розголосу. Проблема ось у чому, 11 квітня в аеропорті Чек Лап Кок у Гонконгу загорівся небезпечний вантаж з телефонами Vivo Y20. У компанії були всі сертифікати безпеки для електронних продуктів, включаючи сертифікацію безпеки готового продукту, сертифікацію безпеки готового продукту при транспортуванні в повітрі і по воді, сертифікацію акумуляторних батарей.

З середини 2020 роки компанія перевезла більш ніж 25 мільйонів одиниць товару і все було ок. Але на цей раз, партія загорілась. Чому? Бо небезпечний вантаж не просто так називають небезпечним. Офіційних заяв ще ніхто давав, бо продовжується розслідування причин пожежі. Точно можна сказати те, що зараз діє ембарго на електроніку Vivo. Якщо ви доставляєте їх товари, то радимо шукати альтернативу авіадоставці, або почекати з покупкою взагалі.

Такі ситуації завжди змушують приймати все нові обмеження для перевезення небезпечних вантажів, особливо електроніки з літій-іонними батареями. Тому чекаємо оновлень у правилах.