Як розрахувати обсяг вантажу, що перевозиться в контейнері

Новини 04.01.2023

Зміст статті

Швидка та безпечна доставка вантажів з Китаю та інших держав дає змогу сучасним підприємцям працювати навіть в умовах воєнного стану. Замовляючи велику партію товарів, варто замислитися над орендою контейнера у якому можна було б отримати весь асортимент замовлень.

Головні вимоги до вибору транспортно-логістичної компанії

Як не переплатити зайвих грошей та підібрати найбільш вигідний варіант, сьогодні треба знати кожному підприємцю. Найпростішим варіантом є співпраця з логістичною компанією, що має змогу організувати транспортування партії товарів авіацією, як це робить UTEC Logistics.

Головними перевагами такої співпраці постійні клієнти компанії називають швидкість та гарантії збереження товарів, що доставляються між державами компанією на умовах вантажних перевезень. Відіграє важливу роль у підборі перевізника відкритість фінансової політики та відвертість компанії з замовників. У питаннях щодо обчислення об’єму та ваги найбільш правильним рішенням також буде звернутися до спеціалістів, але не зайвим буде і вміння самостійно підрахувати формати вантажів.

Розрахунок обсягу вантажу: особливості та нюанси

Задля того, щоб мати змогу правильно розрахувати обсяг вантажу, варто розуміти та брати до уваги характеристики ваги та фактичного розміру товарів. Слід зазначити, що у вантажоперевезеннях потрібно враховувати такі показники, як об'ємна вага. Цей термін відображає щільність вантажу, що має в собі поняття простору, зайнятого коробкою чи іншим пакуванням відносно його фактичної маси.

Виходячи з цього значення, ведеться розрахунок вартості доставки товарів, що запаковані у певний формат пакування. При підрахунках також береться до уваги реальна маса вантажу. 

Визначити основні параметри, що певною мірою впливають на вартість послуги доставки, можна за умови розуміння та реальних значень об’єму та ваги, що може містити пакування у вигляді:

  • коробки;
  • палети;
  • контейнера.

Без складних формул простим математичним множенням даних довжини, ширини та висоти пакування можна швидко розрахувати об'єм всього вантажу, а потім без зайвого клопоту швидко обчислити приблизні витрати на доставку товару з держави продавця, враховуючи тарифи на перевезення потрібним видом транспорту.

Порахувати вручну чи отримати дані за допомогою програм для обчислення кубатури вантажу можна досить швидко. Для розрахунку треба мати такі дані, як довжина, висота та ширина коробки, в яку буде пакуватися товар. Дані треба використовувати у єдиній розмірності (тобто, у см, м, мм тощо).

Трохи складнішим є підрахунок об’єму пакування у форматі туби. Для отримання результатів слід використовувати такі дані, як висота туби та діаметр основи. Формула для отримання результатів має вигляд V = π * r2 * h, де π-константа зі значенням 3,14, r2 – значення показника радіуса, зведене у квадрат, а h – міра висоти циліндру. Розрахунок можна провести за допомогою спеціальних програм, що мають назву калькуляторів. Знайти калькулятори можна, скориставшись Google.

Також треба зробити поправку на упаковку, якої може потребувати крихкий товар. Для отримання коректних результатів потрібно підійти до процесу вимірювання відповідально. Для розуміння габаритів вантажу треба дізнатися та використовувати дані, що надає продавець.

Варто зазначити, що при самостійному розрахунку можуть мати місце похибки. Серед головних причин виникнення розходжень між даними перевізника та власними розрахунками можуть бути невірно проведені заміри товарних пакунків, а також наявність перевищення обговореної ваги з урахуванням даних, що припадають на одне вантажне місце.

Точно визначити параметри задля того, що уникнути розбіжностей, а також значно скоротити витрати на доставку товарів можна скористувавшись допомогою фахових менеджерів та логістів компаній, що пропонують перевезення великих партій товарів на постійній основі, або транспортування вантажів невеликої ваги з найпопулярніших у світі торговельних майданчиків Азії, США та Європи.

Швидка доставка та чесна вартість послуги перевезень в Україні

Вартість транспортування багато в чому залежить від шляху, яким буде прямувати контейнер. Найдешевшими, але досить довгими є залізничні та морські перевезення. Витрати при замовленні авіаперельоту вантажу вищі у порівнянні з витратами на транспортування залізничним сполученням, але час доставки товарів від продавця до покупця значно скорочується.

Допомогти з транспортуванням товарів з Китаю, США або держав, що входять до складу ЄС, може компанія UTEC Logistics, що спеціалізується на доставці товарів різного об’єму та габаритів. Власні чартерні рейси з території Китаю та інших азіатських країн дозволяє швидко отримати габаритні товари у будь-який населений пункт України.

В переліку послуг компанії –мультимодальні перевезення, що гарантує клієнтам мінімум перевантажень товарів та збереження вантажу будь-якого формату. Фахівці підприємства підберуть найкращий та найбільш вигідний варіант перевезень з урахуванням побажань клієнта. І саме завдяки цьому, тимчасові складнощі в Україні не стануть на заваді українському бізнесу: у разі потреби швидкого транспортування вантажів, що тимчасово «застрягли» у портах Румунії або Туреччині, також звертайтеся за допомогою фахівців компанії.

За необхідності кожний клієнт у рамках контракту доставки товарів з азійських держав має змогу отримати додаткові послуги, до яких відносять:

  • складські послуги;
  • пошук надійного постачальника;
  • страхування вантажу.

За потреби компанія може виконати перевезення до України габаритних товарів або пакувань з невеликою об’ємною вагою з Китаю та Гонконгу за 12 годин та організувати перемовини з постачальником, що не спілкується англійською, наприклад.

Логістична міжнародна компанія UTEC Logistics гарантує відкриту політику щодо ціноутворення: клієнт не сплачує за послуги переведення більше, ніж вказано в договорі. Всі розрахунки ведуться з урахуванням кубатури та щільності товару. Дізнатися вартість доставки, отримати консультацію логістів можна через форму на сайті компанії. Інформацію щодо особливостей співпраці з UTEC Logistics можна знайти й у соцмережах. Ми завжди раді вам допомогти.