Як працює логістика транспортних перевезень

Новини 17.04.2023

Зміст статті

Логістика включає всі процеси, пов'язані з переміщенням товарів з пункту А в пункт Б. Загальний логістичний ланцюжок являє собою взаємопов'язані процеси, в яких задіяні вантажовідправник, логістична компанія, перевізник і одержувач.

Чим займається транспортно-логістична компанія?

Логістична компанія контролює та оптимізує різні процеси переміщення товарів, включаючи складування та транспортування від пункту відправлення до пункту призначення, виходячи з конкретних вимог замовника. Логістика включає складний набір процесів, які вимагають високого ступеня координації при оформленні, зберіганні та транспортуванні товарів.

Логіст стежить за тим, щоб товари були правильно оформлені та готові до відправлення, своєчасно та безпечно доставлені. Транспортні засоби перевіряються, щоб переконатися у відсутності несправностей або пошкоджень, які можуть вплинути на стан товарів, які перевозяться, особливо на довгих маршрутах.

Логіст виконує таку роботу:

  • планування маршруту;
  • оформлення дозвільних документів;
  • вибір оптимального способу доставки;
  • робить розрахунок вартості вантажоперевезення;
  • сортування, упакування, залучення вантажників;
  • пошук перевізника;
  • зберігання та консолідація вантажів;
  • митне оформлення та страхування;
  • унімодальні та мультимодальні перевезення.

Логістична компанія приймає відповідальність за збереження вантажу та звітує перед клієнтом згідно з укладеним договором.

Напрями та способи перевезення вантажів компанією UTEC Logistics

UTEC Logistics пропонує найбільш рентабельні та ефективні способи доставки. Повітряний, автомобільний, морський та залізничний — це 4 основні види транспорту в логістичній галузі.

Автомобільні перевезення є найпопулярнішим вибором для всіх видів товарів. Цей тип підходить для ситуацій, коли товари перевозяться через кордони та доставляються до дверей одержувача. Це економічний спосіб вантажоперевезень, що дозволяє коригувати маршрут та час доставки.

Морським транспортом перевозиться понад 90% усіх вантажів. Морські судна можуть перевозити значно важчі вантажі, ніж літаки. В результаті це кращий вибір для перевезення сипких матеріалів та важкої техніки.

Авіаперевезення — найкращий вибір для швидкої доставки на великі відстані. Враховуючи, що у більшості великих міст є аеропорт, авіаперевезення також дозволяють компаніям доставляти товари до певних районів. Це важлива частина мультимодальних перевезень.

Залізничні вантажоперевезення — ідеальний вибір для організацій, яким потрібні швидкі, регулярні та надійні перевезення у регіонах із розвиненою мережею залізниць. Поїзди пропонують високу вантажопідйомність та низький ризик затримок через чіткий графік слідування.

Ми також можемо організувати мультимодальні перевезення, коли вантаж доставляється різними видами транспорту за договором. Наша компанія працює з різними напрямками:

  • Європа — Польща, Чехія, Німеччина, Іспанія, Португалія, Італія, Франція, Англія;
  • Азія — Туреччина, Китай, Гонконг, Тайвань, Індія, Південна Корея;
  • США.

За потреби ми доставимо вантажі з інших країн. Ви знайдете наші офіси у Польщі, Китаї, США, Туреччині.

Як працює транспортна логістика?

Транспортна логістика — це комплекс послуг, спрямований на забезпечення безперебійних поставок. Ключову роль грає планування з урахуванням вимог усіх зацікавлених сторін. Попередньо логіст робить кошторис, у якому відображаються всі витрати. Логістична компанія займається збиранням усіх документів для митного оформлення.

Маршрути розробляють з урахуванням фінансової ефективності та часу доставки. Вибір оптимального маршруту та відповідний транспорт дозволяє знизити витрати.

Що може дати грамотно організована транспортна логістика?

Правильно організована логістика дає важливі переваги.

  • Прозорість дозволяє підприємствам краще контролювати витрати, підвищувати ефективність, виявляти проблеми у ланцюжку постачання.
  • Зниження накладних витрат коштом оптимізації витрат на доставку та оренду складських площ.
  • Позитивний клієнтський досвід є рушійним фактором повторного продажу. Доставляючи замовлення точно та швидко, компанії підвищують лояльність клієнтів.
  • Запобігання втратам шляхом організації обліку запасів. Компанії також можуть відстежувати переміщення та поточне розташування, щоб товар не був втрачений без попередження.
  • Правильно організована робота вантажників на етапах навантаження та розвантаження знижує ймовірність пошкоджень.

Управління логістикою допомагає компанії постійно виконувати або перевиконувати обіцянки та зміцнювати свої конкурентні переваги.