Як організувати доставку вантажу з Китаю

Новини 12.09.2022

Зміст статті

Торговельні відносини України з Китаєм активно розвиваються. Піднебесна приваблює підприємців доступними цінами на товари та легкістю ведення бізнесу. Але транспортування вантажу з КНР, чи то морське, авіа, авто, залізничне, чи мультимодальне вимагає ретельного контролю та підготовки. Логістична компанія UTEC Logistics визначить найкращий шлях для перевезення всіх видів вантажів та організує безпечне постачання продукції. Здійснюється доставка продукції від 50 кг. Товар ми не перепаковуємо, завдяки чому мінімізується ризик його пошкодження під час перевезення. Крім того, ми враховуємо конкретні потреби клієнтів, гарантуємо індивідуальний підхід.

Критерії, які слід враховувати під час вибору логістичної компанії

Критерії, які слід враховувати під час вибору логістичної компанії

Сьогодні логістичні оператори стали невіддільною частиною виробничого процесу та торгівлі. Глобалізація та технологічна революція зробили світ більш інтегрованим та взаємопов'язаним, а компанії стали переміщати частину виробництва до інших міст і країн. Закупівля та транспортування матеріалів стають все більш важливими й потребують точного та професійного управління.

У цьому складному сценарії важливо знайти гарного вантажоперевізника. Варто звернути увагу на такі критерії:

  1. Досвід перевізника та гарантія повного сервісу. Організації, що існують далеко не перший рік, вже досягли певних результатів, подолали критичні проблеми та глибоко знають світ логістики.
  2. Ступінь зацифрування. Технологічні інновації, що відбуваються останніми роками, дозволили поступово зацифрувати процеси, у тому числі у світі логістики та транспорту. Таким чином хорошим критерієм для оцінки логістичного оператора є перевірка того, чи йде він у ногу з інноваціями та чи інтегрує нові цифрові інструменти.
  3. Доступні способи доставки товарів. Бажано, щоб оператор міг надати можливість вантажоперевезення будь-яким видом транспорту.
  4. Ступінь співпраці з клієнтами. Надійні логістичні компанії справляються зі складними транспортуваннями, вирішують нестандартні завдання та спрощують операції. Компанія-перевізник має знати, як співпрацювати з клієнтами, стаючи посередником процесів.

Бажано, щоб організація публікувала графік руху товару. Компанія UTEC Logistics надає можливість легко відстежувати рух вантажу в особистому кабінеті.

Практичний посібник з основних способів доставки з КНР

Однією з фундаментальних змінних, яку слід враховувати, коли йдеться про логістику, є тип транспорту. Доставка вантажів з Китаю здійснюється такими способами:

  • морем;
  • авіадоставкою;
  • рейковим транспортом;
  • дорожнім транспортом;
  • мультимодальними перевезеннями (за допомогою кількох видів транспорту).

Вибір способу транспортування залежить в основному від двох факторів: термінів доставки та виду продукції. Багато товарів, наприклад, фрукти та овочі вимагають засобів швидкого транспортування або, як альтернативу, відповідних технологій для підтримки якості. При цьому дорогі товари, наприклад, коштовності потребують певної турботи з точки зору безпеки.

Тому так важливо визначити найвигідніший вид транспорту в залежності від типу вантажу, щоб оптимізувати час, бюджет і мати можливість запропонувати конкурентоспроможну вартість кінцевого продукту.

Доставка повітряним транспортом

Цей вид транспорту використовується для постачання крихких та цінних товарів (наприклад, годинників). Авіадоставка дозволяє в гранично короткі терміни переміщувати товари, що швидко псуються, між досить віддаленими один від одного країнами.

Як тільки вантаж прибуває до пункту призначення, операції з розвантаження, митного оформлення та доставки виконуються набагато швидше, ніж у випадку з іншими видами транспорту.

Повітряний транспорт незамінний, якщо ви хочете організувати доставку посилки з однієї частини світу до іншої протягом декількох днів. Однак можливість такої швидкої доставки потребує значно більших витрат. Як правило, вантажний літак вибирають у тому випадку, коли є реальна необхідність імпортувати товар у найкоротші терміни.

Найбільшим недоліком повітряного транспорту, крім вартості, є розклад рейсів, який підпорядковується дуже жорстким графікам.

Залізничні перевезення

Імпортувати китайську продукцію на український ринок можна і залізницею. Залізничне транспортування — складний процес у логістиці, що потребує особливих знань. Залізничний транспорт підходить для циклічних перевезень великих обсягів продукції на далекі відстані.

При виборі доставки за допомогою поїздів ви отримаєте такі переваги:

  • економічність;
  • точний час відправлення та прибуття посилки;
  • гарна вантажопідйомність;
  • висока безпека (зводяться до мінімуму надзвичайні ситуації);
  • відсутність простоїв;
  • можливість підібрати необхідний вид вагона для конкретного типу товару.

З погляду витрат забезпечується значна економія. Вартість перевезення буде вдвічі меншою порівняно з авіа- та автомобільними вантажоперевезеннями. Але відсутність достатньої інфраструктури, що з'єднує різні компанії, зводить цю перевагу нанівець. Фактично до звичайних транспортних витрат додаються витрати на подальшу обробку, збільшення часу та підвищений ризик пошкодження товару.

Вантажоперевезення автомобільним транспортом

Серед різних видів транспорту автомобільний залишається одним із найбільш часто використовуваних як великими компаніями, так і малими та середніми підприємствами. Причини цілком очевидні, і одна з них — розкиданість мережі автомагістралей.

Як розклад, так і маршрут можуть адаптуватися до особливостей вантажу. При цьому кожний аспект послуги можна обговорити на етапі планування.

Автомобільний транспорт може бути використаний для перевезення будь-якого виду вантажу.

Але суттєвим недоліком є те, що вантажний простір автотранспорту дуже обмежений, він може перевозити лише малогабаритні вантажі. Мінусом також є вплив дорожніх заторів.

Транспортування морем

Не можна не згадати морські засоби, тобто всі судна, які спеціалізуються на перевезенні контейнерів, наповнених товарами різних типів. Головною перевагою транспортних суден, безперечно, є економічність, особливо за наявності великих вантажів.

Доставка морським транспортом є вигідною і з інших причин. Існує безліч суден, що спеціалізуються на різних типах товарів, і вони можуть перевозити як рідкі вантажі, так і вантажі, що швидко псуються.

Однак перевезення морським транспортом займає чимало часу, залежно від маршрутів та погодних умов. Крім того, є деякі труднощі з відстеження товарів у дорозі.

Мультимодальний (комбінований) спосіб транспортування

Мультимодальне перевезення — це послуга з транспортування вантажів, що передбачає використання кількох видів транспорту за договором. Ви можете вибирати кілька варіантів вантажних перевезень. Кожен вид транспорту має свої переваги та недоліки. Аналізуючи свої пріоритети та потреби, а також відстежуючи ціни та терміни, ви підберете рішення, яке виявиться для вас найбільш корисним.

Поєднання різних видів транспорту, таких як залізничний, автомобільний та морський, дозволяє замовнику зручно організовувати перевезення, забезпечуючи максимальну акуратність та оперативність у кожній точці маршруту. По суті послуга вважається економічнішою, ніж авіаперевезення, і швидшою, ніж морські.

Отже, принцип полягає у використанні переваг різних видів транспорту для забезпечення економічного та надійного перевезення:

  • автомобільний транспорт — гнучка та швидка доставка з низькою ймовірністю пошкодження товару;
  • залізничний — економічний, безпечний;
  • морський — велика вантажопідйомність, економічність;
  • повітряний — швидкість та безпека.

Мультимодальні перевезення виконуються принаймні двома різними видами транспорту.

Вартість перевезення вантажів з Китаю

Перш ніж укладати договір із логістичною компанією уточніть, які послуги входять до зазначеної вартості. Якщо ціни значно нижчі, ніж у конкурентів, можливо, вам доведеться доплачувати за низку послуг.

Доставка продукції з КНР в Україну є складним процесом. Тому правильна оцінка витрат може бути також непростим завданням. На ціну впливають насамперед габарити та вага імпортованої продукції.

Слід враховувати, з якого міста здійснюється відвантаження. Крім того, на ціну впливає варіант вантажоперевезення, необхідність страхування та митного оформлення вантажів, наявність дозвільних документів, місцезнаходження кінцевого пункту прибуття товару, необхідність виконання перепакування, додаткового пакування та інших дій з продукцією.

Вартість вантажних перевезень повинна визначатися індивідуально для кожного клієнта.

Кому довірити перевезення вантажів із КНР?

Швидко та якісно доставити товари з Китаю до України вам допоможе міжнародна компанія UTEC Logistics. Ми пропонуємо різні варіанти доставки, розробляємо дієві стратегії, допомагаємо підприємцям у розв'язанні багатьох проблем, пов'язаних із глобалізацією міжнародної торгівлі.

Співробітники компанії допоможуть підвищити ефективність логістики та гарантують безпеку перевезення. Ми беремо на себе юридичні та логістичні питання.

Щоб дізнатися вартість послуг, отримати детальну консультацію та домовитися про співпрацю, зателефонуйте нашим фахівцям або залиште заявку, використовуючи форму на сайті.