Перспективи закупки товарів у Китаї та розвиток експорту з Піднебесної у майбутньому: що потрібно знати українському підприємцю?

Новини 10.02.2023

Зміст статті

Китай — найбільший експортер у світі, на цю країну припадає понад 10% світового експорту. Що робить цю країну настільки привабливою для закупки товарів та чи буде спостерігатися ця тенденція й надалі? Спробуємо відповісти на ці та деякі інші питання у статті.

Які основні переваги замовлення товарів із Китаю?

Доставка з Китаю популярна з кількох причин:

  1. Економія: Китай відомий тим, що виробляє товари за нижчою ціною, ніж інші країни, що може призвести до значної економії для підприємств, які прагнуть імпортувати продукцію.
  2. Широкий асортимент продукції: у Китаї велика обробна промисловість, що дає великий вибір товарів для задоволення потреб будь-яких компаній: від споживчих товарів до електроніки та машин.
  3. Ефективний ланцюжок поставок: у Китаї добре налагоджений і ефективний ланцюжок поставок, що дозволяє здійснювати швидке та недороге транспортування товарів як усередині країни, так і за кордоном. 
  4. Якісна продукція: Китай відомий виробництвом високоякісних товарів, особливо в таких галузях, як електроніка та машинобудування.
  5. Зростаючий ринок: Зі зростанням електронної комерції та споживчого попиту Китай відповідає потребам споживачів та пропонує значні можливості для бізнесу.
  6. Міцні відносини з постачальниками: встановлюючи міцні відносини з китайськими постачальниками, підприємства можуть забезпечити надійні та довгострокові джерела товарів за конкурентними цінами.

Для українських бізнесменів переваги співпраці з китайськими постачальниками ще ширші. До них можна віднести: налагоджені процеси логістики та транспортування, які покращуються з кожним роком, постійне зростання попиту на українському ринку, міцні торгівельні відносини тощо.

Які перспективи експорту з Китаю у майбутньому?

Перспективи доставки з Піднебесної у найближчі роки загалом позитивні, і в найближчі роки очікується продовження їхнього зростання. Ось декілька факторів, які будуть впливати на цей процес:

  • економічне зростання, що сприятиме зростанню експорту, особливо в таких галузях, як електроніка та машинобудування;
  • угоди про вільну торгівлю: Китай наразі веде переговори щодо кількох угод про вільну торгівлю, які могли б ще більше збільшити його експорт у майбутньому;
  • зростання електронної комерції, яке стимулюватиме попит на експорт з Китаю, оскільки все більше споживачів купують товари безпосередньо у китайських виробників і роздрібних торговців;
  • розвиток інфраструктури, що підвищить ефективність ланцюга поставок та конкурентоспроможність Китаю як країни експорту;
  • технологічний прогрес Китаю, особливо в таких галузях, як робототехніка та автоматизація.

Які товари варто замовляти з Китаю?

Українцям потрібен широкий асортимент товарів з Китаю, серед яких:

— Електроніка: смартфони, ноутбуки та інша побутова електроніка.

— Машини: сільськогосподарське обладнання, будівельна техніка та промислове обладнання.

— Текстиль: одяг, тканини та взуття.

— Товари для дому: меблі, предмети декору для дому та побутову техніку.

Однак асортимент товарів, що замовляються, може значно відрізнятися залежно від конкретного ринку та попиту. Зараз, наприклад, через війну в Україні значно зріс попит на різноманітні джерела живлення такі як зарядні станції, батареї, павербанки тощо.

Також нагадуємо, що UTEC Logistics привезе для вас товари з Китаю усього за 14 днів та вагою від 14 кг. За необхідності надамо складські послуги, знайдемо постачальника у Китаї та викупимо товар, допоможемо оформити документи та пройти митницю. А для доставки джерел живлення у нас діє спеціальна пропозиція — Чартер зарядних станцій та павербанків, який доставить необхідні речі вже за 6 днів.