Доставка з Китаю повербанків в Україну

Новини 20.09.2022

Зміст статті

Повербанки — один із найбільш затребуваних товарів в Україні. У період війни необхідність цих пристроїв зросла на порядок, і сьогодні наявності одного або двох акумуляторів для зарядки смартфонів явно недостатньо. Місткі літієві батареї дозволяють заряджати лептопи, ліхтарики, довгостроково підтримувати працездатність модемів та кількох комунікаційних пристроїв.

Основним виробником та постачальником цього типу продукції сьогодні є Китай. З весни 2022 року рішенням уряду України усі міжнародні покупки з доставкою до нашої країни вартістю до 150 євро звільняються від сплати ПДВ. За ціни товару понад 150 євро нараховується мито у розмірі 10% та ПДВ у розмірі 20%. Це дозволяє українцям купити та замовити доставку в Україну різноманітних літієвих акумуляторів від китайських постачальників без додаткових переплат. Більшість малих, середніх і навіть ряд потужних батарей вміщуються у цей ліміт вартості.

Наша компанія Utec працює в Китаї та Гонконгу вже півтора десятка років. Доставляємо оптом для великих замовників та виконуємо роздрібні замовлення приватних осіб. Проводимо митне очищення вантажу. Часто у наших клієнтів, що особливо не спеціалізуються на цій групі товарів, виникають питання щодо того, які саме повербанки купити.

Щоб розуміти, яка саме батарея вам потрібна, достатньо знати кілька важливих речей.

Який акумулятор вибрати?

Повербанки поділяються на кілька груп. Найважливіший параметр — це місткість носія.

  • Компактні батарейки — від 3000 до 6000 мАг вагою зазвичай до 400 грамів — підходять для заряджання телефонів, мобільних модемів, інших портативних пристроїв типу навушників і деяких ліхтариків.
  • Середньою місткістю — 7000-15 000 мАг, найчастіше на 10 000 і 15 000 мАг. На одному заряді забезпечують 2-3 повних наповнення смартфона. Деякі моделі можуть заряджати й ноутбуки, але тут у справу входить інший параметр, про який ми поговоримо нижче.
  • Акумулятори потужністю вище середньої — зазвичай це моделі місткістю від 20 000 мАг до 50 000 мАг. Як правило, такі повербанки дозволяють заряджати кілька пристроїв одночасно, у тому числі й лептопи. За габаритами вони не набагато більше батарей середньої місткості, але помітно важчі.
  • Моделі на 80 000-100 000 мАг дозволяють зарядити весь набір гаджетів і зробити це не раз. Це відносно потужні акумулятори, деякі з них оснащуються розетками на 220 вольтів. Це справді повноцінні зарядні станції, які не лише зарядять девайси, а й зможуть забезпечити роботу побутової техніки. На жаль, не всі з них забезпечують чисту синусоїду на виході з розеток, тому підбирати їх потрібно ретельно, тим більше враховуючи чималу ціну.

Особливу увагу слід приділити кількості та типу виходів. Найчастіше китайські повербанки забезпечуються трьома видами роз'ємів:

  • USB Type-A;
  • Micro-USB;
  • USB Type-С;
  • Lightning (для користувачів Apple).

Найкраще, якщо у повербанку будуть усі ці роз'єми.

Вивчіть характеристики сили струму та напруги на виході. Стандартний USB Type-A забезпечить 2 ампери при напрузі 5 вольтів. Таких показників буде достатньо для заряджання будь-якого смартфона. Але цей процес займе кілька годин. Тому користуватися таким девайсом зручніше як підзарядкою при невеликому падінні заряду батареї телефону або як зовнішнім акумулятором для збереження заряду власне самої трубки.

Але є нюанс, що особливо важливий саме для зовнішніх батарей малої місткості. Якщо ви розраховуєте, наприклад, двічі зарядити два смартфони з акумуляторами на 2500 мАч від повністю заповненого повербанка на 10 000 мАг, то зовнішня батарея занулиться до завершення четвертої ітерації.

Чому зовнішній літієвий акумулятор ніколи не видає заявлений обсяг мАг, навіть якщо це якісний товар, який відповідає всім зазначеним технічним характеристикам?

Тому є кілька причин:

  • витрата на додаткове харчування для контролера, який підвищує заряд із закладених у батарейці 3,7 до вихідних 5 В;
  • саморозряд акумулятора, який росте в міру його використання та фізичної деградації.

Звідси висновок: щоб купити достатній по місткості повербанк, придивляйтеся до моделей щонайменше з 30% додаткового ресурсу від сумарної потреби всіх пристроїв, які ви плануєте заряджати.

Якщо швидкість заряджання важлива, підбирайте батарейку зі швидкою зарядкою. Ця функція працює в обидві сторони, тобто і сам акумулятор буде заряджатися в півтора-два рази швидше. Тут слід звернути увагу на сумісність стандартів швидкого заряджання смартфонів та акумулятора. Якщо вони не сумісні, пристрої будуть заряджатися на звичайній потужності.

Зарядні станції для ноутбуків

Це особлива група товарів, відмінних від звичайних повербанків за вартістю та потужністю. Іноді вони проходять під назвою зарядні станції.

Якщо ви плануєте заряджати від повербанка ноутбуки, слід відразу шукати потужний та місткий акумулятор з вихідною напругою від 15 до 20 вольтів. Деякі оснащуються перемикачами на 16 та 19 вольтів. Таким чином, можна використовувати перемикач на 16 В, якщо напруга ноутбука становить 15-17 Вольт, і на 19 В для машини, що заряджається в діапазоні 18-20 В.

Для підключення повербанка до ноуту можна використовувати роз'єм Type-C, проте важливо використовувати для нього якісний кабель. Але оптимальним сьогодні рішенням є придбання зовнішнього акумулятора у комплекті з універсальним блоком живлення на 70 вольтів. Від нього можна заряджати ноутбук і через нього ж заряджати сам акумулятор.

Зараз повноцінний та потужний зовнішній літієвий акумулятор став нагальною необхідністю для сотень тисяч користувачів України. Вибирайте потрібний вам товар, і компанія Utec доставить вам цей вантаж в узгоджені терміни. Якщо ви плануєте купити цей товар оптом, ми проведемо його через усі необхідні митні процедури.