Доставка з Китаю морем на піку популярності: причини та цікаві факти про цей вид перевезень

Новини 06.03.2023

Зміст статті

Коли мова йде про швидку доставку вантажів з Китаю, лідерство залишається за авіаперевезеннями. Проте якщо регулярно потрібні великі партії товарів, отримання яких можна спланувати, підприємці віддають перевагу морському шляху.

Про це свідчить і статистика: Китай зараз - найбільший експортер до Європи морським транспортом з часткою ринку понад 25%. За прогнозами доставка товарів з Китаю до європейських країн морем продовжить лише зростати в найближчі роки.

Цікаві факти про морські перевезення з Китаю

  1. Судноплавна галузь відповідає за транспортування понад 90% світової торгівлі, а попит на морські вантажні перевезення з Китаю значно зріс за останні роки. Причиною стало зростання електронної комерції та світової торгівлі.
  2. Більшість товарів, які відправляються з Китаю морем, проходять уздовж «Морського Шовкового шляху», який тягнеться від портів східного узбережжя Китаю до головних портів Європи.
  3. Найпоширеніші види товарів, що доставляються з Китаю до Європи, — електроніка, одяг та іграшки.
  4. Порт Роттердама в Нідерландах — найбільш завантажений європейський порт, який служить основним центром прийому товарів, що надходять із Китаю.
  5. Однією з найбільших проблем, з якими стикається судноплавна галузь, є зменшення викидів вуглекислого газу. Тож багато компаній інвестують у більш екологічні судна та технології для зменшення викидів.

Доставка з Китаю морем від UTEC Logistics — умови терміни та тарифи

Якщо ви хочете доставити товари з Китаю в Україну чи іншу європейську країну морем, пропонуємо вам кращі умови та зручний і надійний сервіс.

Термін доставки (транзитний «порт-порт»): від 35 до 45 днів в залежності від лінії та маршруту

Вага вантажу: від 100 кг або від 1 м³

Ціна за кг (за умови надання повного комплексу логістичних послуг): від 2 $\кг

Наші консультанти з радістю нададуть вам іншу необхідну інформацію та підберуть кращий варіант маршруту.