7 основних критеріїв вибору перевізника

Новини 08.09.2022

Зміст статті

Одним з основних завдань транспортних компаній є перевезення навіть об'ємних вантажів на різні відстані. Щоб транспортування морським, авіа-, залізничним транспортом пройшло успішно, важливо знайти сумлінних та професійних представників у сфері логістичних послуг. Компанія UTEC Logistics має великий досвід співпраці з великими торговими компаніями, причому немає значення, в яку точку світу необхідно доставити товар. Переконатися у професіоналізмі та надійності всіх співробітників можна і на власному досвіді вже після першої доставки вантажу. Підтвердженням цього є численні позитивні відгуки постійних клієнтів.

Критерії вибору надійного перевізник

Критерії вибору надійного перевізника

Оцінюючи можливість співпраці з тією чи іншою логістичною компанією, кожен замовник повинен враховувати низку нюансів. Надалі саме вони допоможуть отримати якісні послуги за прийнятними цінами та не переживати за збереження свого вантажу. Пропонуємо ознайомитись з основними критеріями.

1. Наявність досвіду у цій галузі

Багаторічна успішна діяльність на ринку означає вміння логістичної компанії вирішувати певні труднощі, які можуть виникати під час транспортування вантажів (особливо на великі відстані). Для клієнта це свідчення високого рівня надійності, а отже і впевненості у збереженні свого майна. У ролі перевізника компанія UTEC успішно справляється з поставленими завданнями понад 14 років, маючи при цьому досвід вирішення і нестандартних завдань на будь-якому етапі перевезення. Клієнти завжди отримують оперативну інформацію про стан свого вантажу та конкретне місце його перебування в цю хвилину.

2. Тривалість транспортування вантажів

За можливості краще вибирати перевізників, які спеціалізуються саме на доставці за потрібним напрямом. Це допоможе уникнути форс-мажорних ситуацій та випадкових пошкоджень вантажу (особливо крихкого). Наприклад, міжнародна логістична компанія UTEC швидко доставить ваш товар до найдальших куточків Європи або навіть на інші континенти, використовуючи для цього як наземний транспорт, так і вигідні для замовника вантажні чартерні рейси. Маршрут опрацьований роками, а отже жодних несподіванок у дорозі не станеться.

3. Ціни на послуги (дешево — не завжди означає якісно)

Вартість спільної роботи різних відділів однієї транспортної компанії формується з урахуванням типу вантажу, що перевозиться, його обсягу, відстані та особливостей маршруту напрямку. Якщо на тлі інших компаній якийсь конкретний перевізник пропонує надто низькі тарифи — це вже привід задуматися про його надійність та збереження вашого вантажу в процесі перевезення. Швидше за все він використовує найдешевший і недостатньо добре обладнаний транспорт або складає найкоротший маршрут без урахування його безпеки.

4. Наявність власного автопарку

Наявність у компанії-перевізника власного автотранспорту вже сама собою свідчить про серйозність ставлення до роботи. За наявності посередників гарантувати безпеку вантажів у дорозі складніше, втім, як і оптимальні терміни доставки. Якщо ж ще й автомобілі не обладнані належним чином, товари, які швидко псуються, ними краще взагалі не перевозити. Особливу увагу на це варто звернути власникам великих партій харчових продуктів, що швидко псуються, які транспортуються на великі відстані.

5. Страхування відповідальності

Не всі логістичні центри окремо укладають страхові договори, які гарантують повернення грошей у разі втрати чи пошкодження вантажу за непередбачених ситуацій. Заощаджувати на страхуванні не варто, інакше у разі форс-мажорної ситуації (на зразок пожежі, воєнних дій шляхом прямування тощо) навряд чи хтось відшкодує замовнику збитки. Наявність окремого страхового поліса дозволяє уникнути подібної неприємності, тому бажано вибирати партнера, який допускає чи навіть наполягає на можливості його оформлення.

6. Рекомендації та відгуки

Лояльні клієнти та велика кількість позитивних відгуків — найкраще свідчення благонадійності перевізника. Не обов'язково орієнтуватися лише на коментарі про компанію в мережі (багато з них легко можна написати самому), набагато правильніше спиратися на особистий досвід колег або навіть конкурентів, яким уже доводилося стикатися з конкретними логістами. Деякі з них розміщують рекомендації на своїх сайтах, хоча ви можете їх запросити й в окремому порядку. За першим запитом вам зобов'язані надати всі документи, які це підтверджують.

7. Професійний підхід

Професійний підхід до вирішення тих чи інших завдань усіма співробітниками транспортної компанії позначається на загальному іміджі фірми. Оцінити цей критерій можна вже при першому спілкуванні та появі будь-яких питань чи труднощів. Надійний партнер не плутатиметься у відповідях, утруднюватиметься з ними чи постійно переадресовуватиме питання комусь ще. На такому відношенні не повинен ґрунтуватися ваш вибір.

Розглянувши всі запропоновані чинники оцінки якості роботи конкретної транспортної компанії, кожен зможе виділити найцінніші для себе. Водночас не варто ігнорувати будь-який з них, адже тільки всі разом вони можуть бути гарантією надійності та високої якості надання послуг.