Логістичні виклики на шляху до Хмельницької АЕС: доставка сервера та отримання експортної декларації на нульове мито

Кейси 06.12.2023

До нас потрапив запит на доставку сервера для Хмельницької АЕС, і, звісно, ми вирішили взятися за це завдання. Та виявилось, що справа трохи складніша, ніж просто відправити коробку з Польщі до України. Потрібно було відкрити експортну декларацію та зробити сертифікат походження, який давав змогу провести митне очищення вантажу з використанням преференційної ставки мита. Все, щоб знизити вартість для клієнта та впевнитися, що все законно.

Цей програмно-технічний комплекс було спроєктовано для використання у складі повномасштабного тренажера (ПМТ) блоку №1 ХАЕС. Наш контрагент перевірив та виявив, що не всі частини сервера європейського походження, що виключало отримання сертифіката EUR 1. Але ми не опустили руки та почали думати, як найкращим чином розв'язати це питання. І в результаті отримали експортну декларацію згідно з кодом УКТЗЕД, що має нульову ставку податку на переміщення товарів через митний кордон України на підставі Закону України ВР № 2697-IX від 19.10.2022.

Після усіх формальностей ми здійснили доставку в Україну та відправили сервер до Хмельницької АЕС. Наші експерти впоралися з усіма викликами та організували весь ланцюг доставки від початку до кінця.

Тож вчергове наша команда спеціалістів успішно впоралася з усіма труднощами та забезпечила безпроблемну доставку сервера до місця призначення.