Чим відрізняються чартерні рейси від регулярних

Новини 10.01.2022

Зміст статті

Чим відрізняються чартерні рейси від регулярних - фото

Знедавна Китай став провідною країною за кількістю вантажів, що відправляються на експорт. Але як вивезти товар із підприємства Китайської Народної Республіки? UTEC Logistics — логістична міжнародна компанія — надає повний спектр послуг, а також ЗЕД підтримку при авіадоставленні вантажу з Китаю, США, Європи до будь-яких країн світу, зокрема в Україну. Серед бізнесменів поширена думка, що авіакомпанія співпрацює з клієнтами лише в останній місяць весни. Це твердження помилкове, тому що UTEC може перевезти вантаж будь-якого обсягу, ваги й взимку регулярними або чартерними рейсами.

Про регулярні вантажні перевезення

Авіаперевезення вважається швидким, дорогим способом доставлення. Бізнесменам варто збагнути: за швидкість потрібно платити. Переплата виправдана, якщо потрібно вивезти вантаж, що «палає»: медикаменти, фрукти, невелику партію товару, предмети мистецтва, виготовлені на замовлення.

Регулярні вантажні рейси здійснюються за заздалегідь затвердженим графіком, і скасувати рейс може лише негода. Бронь на перевезення товару починається за кілька місяців.

Можна назвати й інші переваги звичайних рейсів:

  • швидкість: терміни постачання з Китаю займають кілька днів, причому компанія супроводжує вантаж до місця призначення;
  • абсолютна безпека вантажу: товар під час рейсового перельоту захищений від несприятливих умов, потрапляння вологи;
  • виключено розкрадання;
  • авіаперевезення виконується у встановлені терміни, партія прибуває в кінцеву точку в певний час;
  • розгалужена мережа аеропортів: можливість вивезти товар, що знаходиться у віддаленому місці;
  • економія часу клієнта;
  • попереднє страхування будь-якого виду вантажу.

Компанія UTEC Logistics надає можливість відстеження вантажу: клієнт може побачити відправлення партії, спостерігати за нею протягом усього шляху та зафіксувати прибуття на аеродром.

Як здійснюються вантажні чартерні рейси

Серед українських бізнесменів є ті, для яких швидкість доставлення партій товару є основою організації підприємництва. Саме для таких клієнтів компанія запустила чартерні вантажні рейси. Логістика авіарейсів дуже зручна, тому що можна лише надати координати постачальника та кінцевий пункт прибуття вантажу з Китаю. Весь шлях та витрати прорахують менеджери компанії. Вони ж потурбуються, щоб вантаж було доставлено без затримки.

Слід зазначити, що чартерні вантажі компанія відправляє тричі на тиждень. Найменша вага багажу для чартерного рейсу — 50 кг. Вага партії може сягати 40 тонн. Це можливо, тому що чартерні літаки мають дві палуби: на верхній розташовані штучні вантажі, на нижній — все, що упаковано в палети.

Список переваг чартерного варіанту доставлення вантажу можна продовжити:

  • ціна: чартерні рейси дорогі, але вартість не ховається від клієнта і вона не змінюється залежно від обставин;
  • вантаж знаходиться у дорозі близько доби;
  • товар упаковується до навантаження;
  • рейси прямі, без перезавантаження;
  • компанія забезпечує безпеку вантажу;
  • виключено можливість пошкодження під час транспортування.

Якщо вантаж великого обсягу чи ваги, то підприємець може замовити власний чартер з доставлення. Менеджери заздалегідь узгоджують це питання з авіакомпанією. Цікаво, що чартерний літак вирушає туди, куди звичайні авіарейси не літають.

UTEC Чартер є унікальною нагодою для тих, хто налагоджує партнерські відносини у сфері торгівлі з Китаєм. Компанія UTEC Logistics є єдиною, хто організовує вантажне чартерне доставлення вантажів в Україну. Серед підприємців користується популярністю рейс із Китаю через Гонконг до України. У Гонконгу працюють офіси та склади компанії, через які можна вивезти товари, які мають попит, наприклад, медикаменти.

Щоб замовити доставлення чартером, потрібно зробити заявку на сайті або зателефонувати до персонального менеджера компанії, тому що чартерних рейсів немає в розкладі авіаліній.

Як здійснюються вантажні чартерні рейси - фото

Переваги та недоліки чартерних та регулярних рейсів

Чартерні рейси можна відрізнити від регулярних по організації перельоту. Регулярні рейси виконуються за прокладеними повітряними лініями, розклад визначається авіакомпанією. Чартерний політ може бути замовлений до Києва, а вже звідти доставлений іншим транспортом до будь-якої точки України. Розглянемо, у чому відмінність послуг.

Чому в цьому порівнянні виграють чартерні рейси?

  • можна перевезти великі партії вантажу;
  • чартерний рейс — мінімальні витрати за часом;
  • можна надіслати спеціальні вантажі.

Головна відмінність у тому, що чартерні маршрути дають змогу врахувати всі побажання клієнта та доставити вантаж оперативно та вчасно.

До мінусів можна віднести наступне:

  • час вильоту може бути не точним;
  • при скасуванні рейсу податковий збір не повертається;
  • інформація про авіаперевізника стає відомою при вильоті.

Різниця між чартерними та регулярними рейсами дуже помітна: перші — дорогі, другі — дешевші. Відправляючи вантаж чартерним рейсом, слід пам'ятати, що дата вильоту буде постійною, але час передбачити складно.

Етапи доставлення за допомогою UTEC Чартеру

Менеджери компанії відповідально підходять до оформлення замовлення. На самому початку клієнту відправляється бриф із питаннями, на які він має дати повні відповіді. Далі враховуються такі моменти:

  • складається та затверджується договір із переліком зобов'язань компанії, який підписується як замовником, так і виконавцем;
  • складається план робіт, який обговорюється із клієнтом;
  • оплата послуг клієнтом (цілком або з передоплатою);
  • оформлення страховки;
  • виконання всіх пунктів договору (упаковування, навантаження товару, супровід рейсу, розвантаження).

Чіткому проведенню заходів щодо доставлення сприяє інформація про вантаж, передана клієнтом. Врегулювання всіх аспектів компанія бере на себе. Найчастіше клієнт надає контакти постачальника, інші питання вирішуються фахівцями. Проводиться обговорення всіх питань. Якщо є кілька рішень, то вибирається оптимальне.

Який вид перевезення вантажу вибрати вирішувати вам. Узгоджена робота менеджерів дозволяє заощадити ваш бюджет та забезпечити безпеку вантажної партії. Логістична компанія UTEC Logistics знайде відповідний регулярний рейс у потрібному напрямку (США, Європа) або чартерний з Китаю, і зробить все, щоб товар був переправлений в Україну швидко та організовано.