Який вид доставки вантажу з Китаю вибрати

Новини 19.09.2022

Зміст статті

Китай — один із найпопулярніших торгових напрямків, особливо, коли йдеться про імпорт товарів. Низька вартість продукції для подальшої реалізації на внутрішньому ринку дуже приваблива і навіть перспектива тривалого очікування товару не лякає підприємців.

Під час ведення бізнесу з Китаєм важливо не лише знайти постачальника, а й грамотно організувати доставку продукції. Процес транспортування вантажів із КНР до України вимагає ретельної підготовки: необхідно правильно вибрати спосіб доставки, розрахувати витрати та терміни отримання замовленого товару. Логістична компанія UTEC Logistics допоможе в організації перевезення вантажів усіма існуючими варіантами. Ми підберемо найкращий маршрут, що мінімізує ризик пошкодження товару.

Доставка вантажів з Китаю повітрям

У цьому випадку використовуються вантажні та вантажопасажирські літаки різних типів. Однак кількість вантажу, що транспортується, як правило, менша, ніж при інших способах доставки.

Авіадоставка — популярний метод транспортування, що використовується для постачання крихких та цінних речей (ювелірні вироби, годинники, люстри тощо). Найбільш очевидною перевагою повітряного транспорту є швидкість, що дозволяє йому долати величезні відстані за короткий час. Ще один важливий плюс полягає у простоті оформлення документів. Як тільки вантаж прибуває до пункту призначення, операції з розвантаження, митного оформлення та доставки виконуються значно швидше, ніж у випадку з іншими видами транспорту.

Водночас доставка вантажів літаком — найдорожчий спосіб з усіх видів вантажних перевезень. Недоліком авіатранспорту є розклад рейсів, який підпорядковується суворим графікам.

Автоперевезення товарів з КНР

Автомобільні вантажні перевезення замовляють як великі підприємства, так і малі, й середні компанії. Йдеться про різні типи автотранспорту: вантажівки, які подорожують на великі відстані з однієї країни до іншої, а також фургони, що використовуються між місцевими складськими центрами та місцями кінцевого зберігання.

Переваги полягають у розгалуженості мережі автомагістралей та свободі графіків.

Як розклад, так і маршрут можуть адаптуватися до особливостей вантажу. У цьому кожен аспект послуги можна обговорити на етапі планування.

Автотранспорт може бути використаний для перевезення будь-якого виду вантажу, але є обмеження за розміром та вагою. Недоліком також вважається вплив дорожніх заторів.

Не можна забувати й про ризик раптових незручностей, таких як поломки транспортних засобів або дорожньо-транспортні пригоди, що викликають неминучі затримки під час доставки.

Залізничні перевезення з Піднебесної

Міжнародна доставка залізницею — актуальний у сучасних реаліях спосіб перевезення вантажів в Україну. Залізничний транспорт підходить для циклічних перевезень великих обсягів продукції на далекі відстані.

Вантажні потяги вигідні з погляду економічності (вони дешевші за авіаперевезення та доставку автомобілем), точного часу відправлення та отримання посилки, хорошої вантажопідйомності, відсутності простоїв і можливості вибрати необхідний вид вагона для конкретного типу товару. Залізничний транспорт також має гарні показники безпеки.

Хоча з погляду витрат забезпечується значна економія, недоліком є триваліший термін поставки. Вантажні поїзди, хоч би якими швидкими вони не були, повинні долати великі відстані. Крім того, знадобиться ще певний час, щоб доставити вантаж до пункту призначення.

Доставка морем з Китаю

Доставка у цьому випадку здійснюється за допомогою морських транспортних засобів — вантажних суден.

Істотним плюсом морського транспорту є вартість. Це економічний спосіб транспортування з Азії.

Доставка морським транспортом є вигідною і з інших причин. Ні вага, ні розмір не є обмеженнями для цього рішення. Існує безліч суден, що спеціалізуються на різних типах товарів, і вони можуть перевозити як рідини, так і продукти, що швидко псуються. Морський транспорт широко використовується для перевезення сипких вантажів, таких як сільськогосподарська продукція (пшениця, кукурудза, соя та ін.), корисні копалини, нафту і все, що неможливо або важко перевезти іншим транспортом.

Крім того, якщо порівнювати морські перевезення з повітряними, перші набагато менше впливають на навколишнє середовище.

Однак транспортування займає досить багато часу, залежно від маршрутів та погодних умов. Крім того, є деякі труднощі з відстеження товарів у дорозі.

Збірні перевезення з КНР

Міжнародне співробітництво маршрутом Азія-Україна динамічно розвивається, у тому числі коштом збірних перевезень. Це вигідна пропозиція, особливо для невеликих компаній, які б хотіли імпортувати товари з далекого Китаю, але не обов'язково у великих кількостях.

Підприємцю буває невигідно орендувати цілий контейнер чи автомобіль. Їхній обсяг не заповниться повністю. Звичайно, це не зовсім дрібні предмети, і їхня вага може навіть перевищувати кілька тонн. Йдеться про вантажі від 500 кг до 1-2 т. Партії товарів різних клієнтів звозяться на склад консолідації. І лише після заповнення контейнера вони відвантажуються зі складу на транспорт для відправки в Україну.

Завдяки збірним перевезенням вартість послуги значно знижується, ніж у разі сплати всього контейнера. Тому не дивно, що перевезення збірних вантажів набирають популярності. Це найкраще рішення для невеликих підприємств, а також можливість зробити транспортування справді прибутковим.

Список товарів, що допускаються до перевезення, та існуючі обмеження

До транспортування з КНР допускається така продукція:

  • електротехніка;
  • меблі;
  • сантехнічні прилади;
  • люстри та інші крихкі вироби;
  • господарські товари;
  • канцелярські товари;
  • іграшки;
  • вироби із текстильних матеріалів, взуття, сумки;
  • ювелірні вироби;
  • штучне каміння;
  • світлодіодні прилади;
  • магніти;
  • запчастини та аксесуари для транспортних засобів;
  • гірничо-шахтне обладнання;
  • нафтопромислове обладнання;
  • металообробні верстати;
  • товари хімічної промисловості;
  • медичне обладнання.

Щодо продукції, яку заборонено вивозити з КНР, список включає зброю всіх видів та боєприпаси до неї, вибухові речовини, легкозаймисті гази, токсичні гази, отруйні та сильнодіючі речовини, наркотичні засоби, радіоактивні та інфекційні речовини та будь-які порнографічні матеріали.

Розмитнення вантажів з КНР

Приймаючи рішення про імпорт товарів з Китаю, насамперед ознайомтеся з усіма формальностями, які потрібно виконати. Основним питанням є розмитнення товарів. Для оформлення імпорту вам знадобиться низка документів — їхня відсутність загрожує проблемами.

Отже, при доставці товарів із Піднебесної здійснюється їхнє оформлення для внутрішнього споживання. Існують два варіанти розмитнення:

  1. Загальне. Застосовується при ввезенні широкого асортименту товарів. Митне оформлення проводиться на місці чи на кордоні. Документи подаються онлайн.
  2. Спрощене (застосовується за cargo-доставкою). Затребувано у випадку, коли товар ввозять для особистого користування невеликими партіями.

За відсутності досвіду транспортування з Китаю рекомендується звернутися за детальною консультацією до фахівців логістичної компанії.

Щоб дізнатися про вартість транспортування, отримати професійну консультацію та домовитися про співпрацю, зателефонуйте фахівцям міжнародної компанії UTEC Logistics або залиште заявку, використовуючи форму на сайті. Ми допоможемо вам швидко та якісно доставити будь-який дозволений вантаж. Ми працюємо з усіма варіантами доставки, розробляємо дієві стратегії транспортування, допомагаємо підприємцям у розв'язанні багатьох проблем, пов'язаних із глобалізацією міжнародної торгівлі. Співробітники компанії допоможуть підвищити ефективність логістики та гарантують безпеку перевезення. Крім того, ми допомагаємо у проведенні грошових переказів постачальникам та беремо на себе юридичні питання щодо організації транспортування.