Як заощадити на доставці товарів з Китаю

Новини 23.09.2022

Зміст статті

Замовляти товари із Китаю вигідно. Робочу силу та виробництва в країні можна знайти дешеві. Асортимент найрізноманітніший — від одягу до високотехнологічної продукції. Щоб побудувати прибутковий бізнес, важливо не лише знайти відповідного постачальника, але й знати, як заощадити на доставці вантажу з Піднебесної та оформити документацію. І тому є кілька перевірених способів.

Як скоротити витрати на логістику

Існує кілька способів зменшити собівартість доставки. Це дуже важливо, оскільки дозволить вам збільшити свій прибуток від здійснюваної угоди.

Нагадайте про кризу

Почніть економити на етапі спілкування з постачальником. Розкажіть про проблеми, які відчувають підприємці через світову економічну кризу. Договоріться про знижку. Продавці, як правило, йдуть на поступки заради клієнта. Таким чином, можна скинути з повної вартості мінімум 10%.

Замініть комплектуючі

Якщо ви замовляєте продукцію безпосередньо з фабрики, де вона виробляється, попросіть замінити дорогі матеріали дешевшими. Шукайте альтернативні варіанти зі збереженням тієї ж якості. Заощаджуйте на упаковці. Замовте товар, наприклад, у популярній зараз екотарі (папір, дерево тощо). Вона вигідніша і безпечніша для екології. У такий спосіб знизити витрати вийде до 20%.

Використовуйте компактну упаковку

Щільні коробки, пакети, багатошарова обмотка додають товару об'єм та вагу. Подумайте, як можна укласти посилку так, щоб довезти її в безпеці, але не переплатити за зайву упаковку. Запропонуйте постачальнику розмістити весь вантаж в одній коробці з додаванням м'якого прошарку. Замовте необхідну упаковку на місцевому виробництві або в тому ж Китаї.

Купуйте на виплат

Для оптимізації бізнес-процесів та підвищення обороту коштів, домовтеся про купівлю товару на виплат. Можливо, на початковому етапі така пропозиція не спрацює. Коли замовлення стануть регулярними, а з продавцем складуться довірчі стосунки, сміливо заводьте про це розмову. Оплата на виплат, крім того, знижує ризики отримання товару поганої якості.

Збільште обсяг партії

Підвищення ваги відвантаження під час замовлення великої партії товару дозволяє отримати додаткові бонуси — привабливу ставку та відправлення більш економічним видом транспорту. Можна продавати товар з митного складу і тим самим притримати кошти.

Довірте доставку вантажу до ТК постачальнику

Делегуйте обов'язки щодо надсилання товару до транспортної компанії в Китаї постачальнику. Таким чином, знизити витрати вийде до 300 доларів. Збереження посилки буде гарантовано, адже відправник у такому разі нестиме за нього повну відповідальність. Представники малого та великого бізнесу в нашій компанії можуть скористатися послугою поставки DDP, яка здійснюється за міжнародними правилами INCOTERMS 2010. Відправник відповідає за сплату мита, зборів, податків, несе повну відповідальність за перевезення вантажу.

Замовляйте безпосередньо

Робота через посередників підвищує витрати. Купуйте продукцію безпосередньо у постачальника, особливо, якщо ви замовляєте різноманітний асортимент. Заощадити можна до 20% вартості. А щоб зменшити свої витрати ще більше, оформлення документації для перевезення міжнародних вантажів довірте UTEC Logistics. Через некоректно заповнені документи вантаж можуть заарештувати або навіть втратити.

Плануйте постачання заздалегідь

Щоб вантаж надійшов до вас без затримок, оформляйте замовлення щонайменше за 6 місяців. Враховуйте, що виробництво товару займає 20-35 днів. Додайте до цього часу доставку. На початку зими, наприклад, можна замовити продукцію на літо тощо. Щоб позбавити себе зайвого клопоту з доставки та мінімізувати ризики, пов'язані із заповненням документів та транспортуванням, довірте викуп товарів з Китаю нашій компанії. Послуга популярна як серед підприємців-початківців, так і серед тих, хто вирішив розширити бізнес.

Вибирайте доставку контейнером

Вартість перевезення контейнером уже включає витрати на мито та ПДВ. Крім того, контейнерні перевезення виробляються без тари, що економічніше, на відміну від доставки карго. Вантаж надійно захищений коштом герметичної та міцної конструкції.

Страхування майна

На перший погляд здається, що це зайве витрачання грошей. Насправді — захист від непередбачених ризиків і збитків для бізнесу. Навіть якщо під час транспортування товар буде пошкоджений, не хвилюйтеся — усі витрати візьме страхова компанія.

Висновок

Якщо дотримуватиметеся цих порад, зможете пристойно заощадити на доставці товарів з Китаю, а отже, більше заробити. Щоб мінімізувати ризик пошкодження вантажу, уникнути інших неприємностей під час логістики, непередбачених збитків, звертайтеся до компанії UTEC Logistics.

Наші переваги:

  • доставляємо товар у цілості та безпеці;
  • досконально звітуємо про перевезення, представляємо фотозвіт;
  • здійснюємо доставку від 50 кг;
  • маємо власні чартери з Китаю в Україну, ведемо роботу з країнами ЄС та США.

Ми — експерти у своїй справі — на ринку понад 14 років. Працюємо з клієнтами чесно та відкрито. У нас немає прихованих платежів. Ми завжди пропонуємо найкращий варіант перевезення вантажу за ціною, швидкістю та безпекою. Для консультації, замовлення доставки залиште заявку на нашому сайті або зателефонуйте за вказаним на сайті телефоном.