Логістичний кейс про проблеми

Кейси 02.06.2021

Всі знають, що логістика - це не просто про те, щоб просто організувати доставку з точки А в точку Б. Це і про оформлення документів, правильне пакування товарів, складські послуги і купу іншого.

Що сталось?

Як завжди, треба було швидко та безпечно доставити товар літаком в Україну. Але постачальник в Китаї відправив вантаж на склад, що був не готовий для авіаперевезення. Упакований та оформлений за документами він був для доставки морем. 

Чому так сталось?

Бо постачальники не завжди в курсі усіх вимог до документації та упакуванню вантажу. Навіть не всі агенти в Китаї мають ліцензію на перевезення небезпечних вантажів. Кожен вид доставки має особливості. Ще і різні авіалінії мають свої вимоги. Ви, наприклад, знали, що правила у Silk Way та у Turkish Airlines відрізняються? 

Що ми зробили? 

Ми замовили специфічну упаковку для перевезення небезпечних товарів (UN коробки). Проблема в тому, що швидко ці коробки не отримати. Зазвичай, їх виготовлення займає до трьох тижнів. Клієнту пощастило, що ми маємо залишок коробок на складі і тому змогли швидко перепакувати всі товари згідно з правилами. Ще затримка по часу відбулась через переоформлення документів для авіаперевезення небезпечного вантажу, та перемовини з постачальником щодо відсутності потрібних документів. Наша кваліфікована команда в Китаї зробила все оперативно, і товар вчасно опинився в Україні. 

В чому проблема?

В тому, що наші клієнти не очікують затримок. Всі хочуть швидкий та якісний сервіс. Він можливий тільки якщо логістична компанія контролюватиме кожен етап підготовки ЗЕД документів та замовлення товару. Ми завжди допоможемо та вирішимо проблеми, якщо навіть ви не замовили цю послугу заздалегідь. Але треба враховувати, що це вплине на час доставки. 

Щоб заощадити час і гроші для вашого бізнесу, радимо підключати логістичну компанію на етапі замовлення товарів. Адже ми знаємо специфіку та всі приховані проблеми, що можуть вас очікувати. 

Звертайтесь.