Возите товари з Гонконгу? Зверніть увагу на нові правила

Новини 10.03.2021



Що змінилось?
Міжнародна організація цивільної авіації постановила, що з 30 червня 2021 року майже всі вантажні авіаперевезення з Гонконгу повинні перевірятись на рентгенапараті перед відправленням.
Раніше, перед відправкою перевіряли лише 30-50% вантажів: деякі вантажі, що летіли грузовими літаками, та всі вантажі, що доставлялись пасажирськими літаками.
Впровадження схеми почалось вже давно. Експедиторські компанії декілька років тому потрохи почали вводити рентгенівський огляд та створювати власні пункти огляду за межами аеропорту в Гонконзі, на власних складах.

Що вам треба робити, якщо ви возите з Гонконгу?
Уважніше та в повній мірі декларуйте товари.
Звертайте увагу на товари з прихованою небезпекою. Вантажі вважаються небезпечними, якщо містять літієво-іонні батареї або незадекларовані рідини, або двоокис вуглецю, чи інше.
Готуйте детальний пакувальний лист і фото товарів, якщо використовуєте загальні назви товарів в авіавантажних накладних. Також можуть провести ревізію, якщо помітять на рентгені щось підозріле.
І пам'ятайте, що якщо правильно підготуватися до відправки вантажів, зважити ризики, то більшість питань можна вирішити відразу, на початковому етапі, і обійтися без затримок.