Ціни на морські перевезення знову почали зростати

Новини 20.04.2021


Після великої контейнерної кризи, #COVID-19, всі очікували на хороші новини. Вони дійсно були, останнім часом ціни почали падати. Але не довго нам було радіти, тому що ситуація різко змінилась.

Зараз спостерігаємо нестачу вільних місць, лінії все частіше не підтверджують, переносять або скасовують бронювання. Це збільшує транзитний час вантажів. Робочим варіантом є так звані «сліпі бронювання», це коли замовляють розміщення готових вантажів в лінії і відразу його підтверджують. Але при відміні такого бронювання буде сплачуватися «мертвий фрахт».

Раджу не тішити себе надіями, та замовляти доставку враховуючи нові обставини. Думайте та бронюйте контейнери заздалегідь, не чекайте останнього моменту. Шукайте альтернативні способи доставки для термінових вантажів: авіа, залізничні чи автомобільні. Погоджуйте з постачальниками точну дату готовності, оскільки перенесення навіть на 1 день, може привести до подальшої затримки на тиждень. Придивляйтесь до різних сервісів, прямих та непрямих, де зможуть швидше підтвердити бронювання. Та уважно готуйте всі документи.

Співпрацюйте з професіоналами, щоб отримати найвищий сервіс та пережити з мінімальними втратами будь-яку кризу.