Доставка вантажів з Туреччини зараз: «застряглі» контейнери в морських портах, роль автоперевезень та допомога UTEC Logistics

Новини 05.05.2022

З початком російської агресії акваторія Чорного моря закрилася для доставки вантажів в Україну морським шляхом. Контейнери з товарами осіли в портах Болгарії, Румунії, Польщі, але основна їхня частина заповнила турецькі порти. Кожного дня підприємці, чиї вантажі «застрягли» в Туреччині, намагаються розібратися з цією проблемою й, паралельно, — оплачують простій в портах і послуги зі зберігання та користування обладнанням. 

UTEC Logistics допомагає забрати з порту й переправити такі вантажі на територію нашої країни за допомогою автоперевезень. А також розв'язує всі питання, що стосуються організації транспортно-логістичних послуг для доставки комерційних вантажів з Туреччини. Детальніше розповідаємо в інтерв'ю, взятому в операційного директора компанії Артема Мороза.       

           

Нові реалії та їхній вплив на доставку з Туреччини — відповідаємо на найважливіші питання

 

Як війна в Україні вплинула на доставку вантажів з Туреччини?

Оскільки доставка морем стала недоступною, акцент змістився на перевезення вантажів (особливо тих, що осіли у портах) автомобільним транспортом. Також з Туреччини можлива авіадоставка у європейські аеропорти, зокрема у Варшаву. Звідти — так само автомобілем до України. 

Які зараз терміни доставки з Туреччини?

Авто: 3-4 дні з моменту виїзду машини до того, як вона приїжджає в Україну. Авіа: прямий рейс у Варшаву, далі — 1-2 дні, доки товар прибуде на територію нашої держави. 

Які зміни у доставці з Туреччини прогнозуються найближчим часом?

Ми активно займаємося налагодженням прямої автодоставки. Щоб перевозити вантаж клієнта з Туреччини до України за допомогою автотранспорту.

Що найчастіше замовляють зараз з Туреччини?

Замовляють те, що актуально. Зокрема зараз це воєнна амуніція. Також мають попит товари, які були популярні раніше. 

Що може у Туреччині UTEC Logistics?

Ми можемо все, що пов'язано з наданням транспортно-логістичних послуг: митне оформлення, консолідація, упаковування, переупаковування та ін. Проте, на відміну від Китаю, ми поки не надаємо послуги з викупу товару та пошуку постачальника. 

 

Отже, якщо вам необхідно доставити товари з Туреччини в Україну, UTEC Logistics організує цей процес так, що він буде максимально якісним, прозорим та вигідним для вас. Також готові зайнятися визволенням ваших вантажів з морських портів Туреччини і їхнім перевезенням до нашої країни за допомогою автотранспорту.